August 30 2016 07:28:11
Navigation
Users Online
· Guests Online: 1

· Members Online: 0

· Total Members: 667
· Newest Member: 980904-02-6462
PERTANDINGAN FOTO INTEGRITI DI FACEBOOK BERTEMAKAN “INTEGRITI DI HATI”

PERTANDINGAN FOTO INTEGRITI DI FACEBOOK BERTEMAKAN “INTEGRITI DI HATI”

Pertandingan ini dilaksanakan dengan sempena Sambutan Hari Integriti IPGKPP yang akan diadakan pada 22 hingga 25 Ogos 2016 berdasarkan surat makluman IPGM bertajuk MAKLUMAN PELAKSANAAN HARI INTEGRITI IPG TAHUN 2016

Sila hubungi En Mohd Mashor Bin Mustapa (019-419 2324 )untuk keterangan selanjutnya

Sila muat turun syarat-syarat pertandingan di sini.

 

Terima Kasih


PERTANDINGAN FOTO INTEGRITI DI FACEBOOK

BERTEMAKAN “INTEGRITI DI HATI”

LAWATAN KERJA REKTOR KE IPG KAMPUS PULAU PINANG

 

Pada 16 Ogos 2016, Rektor IPGM Yg. Bhg. Dr. Azian T.S Abdullah dan rombongan telah membuat lawatan kerja di Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang sebagai Pusat Kecemerlangan Kemahiran Berfikir IPGM Zon Utara. Antara misi lawatan beliau adalah untuk melihat pelaksanaan program  Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dalam kalangan pelajar dan pensyarah. Di sebelah pagi beliau telah melawat Bilik  Pameran Kemahiran Berfikir dan Kiosk KBAT di Pusat Sumber IPG Kampus Pulau Pinang. Pada jam 12.00 tengah hari beliau telah merasmikan Makmal Matematik di Blok Akademik . Seterusnya, beliau meluangkan masa bersama pelajar guru dan pensyarah di Dewan Kuliyah Utama . Banyak perkara telah diperkatakan oleh beliau bagi menaikkan semangat para pelajar dan pensyarah dalam memikul tanggungjawab sebagai pendidik dan bakal pendidik menghadapi cabaran pendidikan khususnya dalam pelaksanaan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi pada masa hadapan. Beliau juga menonton tayangan video korporat PKKB dan persembahan muzikal lagu KBAT oleh pelajar PISMP Muzik . Beliau telah melancarkan Bulan Kebangsaan peringkat Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang. Seluruh warga institut merakamkan jutaan terima kasih kepada Yg. Bhg. Dr. Azian T.S Abdullah dan rombongan.

JADUAL WAKTU TERKINI PPISMP JUN 2016

Sila muat turun Jadual Waktu PPISMP Jun 2016 terkini di sini.

 

Terima kasih

LAWATAN KERJA REKTOR

PROGRAM PERKONGSIAN PEMBELAJARAN ABAD 21 DI SK SUNGAI GELUGOR(SEKOLAH NUKLEUS)

  Main Images: paaa211.png

Program Komuniti Perkongsian Pembelajaran Abad  21 telah diadakan di SK Sungai Gelugor (Sekolah Nukleus) pada 29 Julai 2016, jam 7:30 pagi hingga 10:30 pagi.Pihak sekolah menjemput para ibubapa, guru-guru sekitar Timur Laut Pulau Pinang untuk berkongsi pendedahan Pembelajaran Abad 21. Program berjaya dilaksanakan dan mendapat sokongan komuniti.Ia merupakan satu penandarasan bagi pihak sekolah tentang pelaksanaan Pembelajaran Abad 21 sebagai Sekolah Nukleus.

PERTANDINGAN DEBAT PIALA PENGARAH DAN PIDATO PIALA TIMBALAN PENGRAH

 

 

Main Images: img8.jpg

PERTANDINGAN INI TELAH DIADAKAN PADA 22 HINGGA 24 JULAI 2016 DENGAN KERJASAMA DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA WILAYAH UTARA

Lawatan Delegasi Universiti Nakhon Pathom Rajabhat ke IPGK Pulau Pinang

Lawatan Delegasi Universiti Nakhon Pathom Rajabhat ke IPGK Pulau Pinang pada 22 Julai 2016. Seramai 12 pensyarah yang diketuai oleh  Asst. Prof. Dr. Rathdow Phisalaphong berkongsi idea tentang sistem serta program pendidikan dengan pensyarah-pensyarah IPGK Pulau Pinang yang diketuai oleh Setiausaha Akademik.

 

 

Early Childhood Teacher Development and Management

Southeast Asian Guidelines for Early Childhood Teacher Development and Management

Klik di sini untuk muat turun

Kejohanan Balapan dan Padang Mini

Main Images: kbps51.jpg

Kejohanan Balapan dan Padang Mini, IPG  Kampus Pulau Pinang telah telah diadakan pada 17 hari bulan Jun 2016 daripada pukul 9.00 pagi hingga 12.00 tengahari. Kejohanan ini adalah dianjurkan oleh para pelajar guru daripada PISMP Ambilan Jun 2014 Kumpulan Matematik dan Pemulihan di bawah bimbingan Dr. Mohanaraju A/L Annamalai dan En. Puspagaran A/L Maniam. Kejohanan ini telah dirasmikan oleh  En Puspagaran Manian yang telah mewakili Ketua Unit Kokurikulum. Selepas perasmian, saudara Kissanraj A/L Nagaraj selaku pengerusi kejohanan telah mengetuai semua pelajar guru untuk baca berikrar.

Kejohanan dimulai dengan senamrobik sebagai pemanasan badan dan diikuti pertandingan lompat jauh, lontar peluru dan lari pecut 100m bagi kategori lelaki dan perempuan, Semua peserta acara telah menunjukkan semangat kesukanan yang tinggi sepanjang acara dijalankan. Saudari Yap Yin Fang daripada kumpulan pemulihan telah menunjukan presatasi yang hebat dengan menenangi tempat kedua dalam acara lompat jauh dan tempat pertama dalam acara lontar peluru bagi kategori wanita. Kejohanan ini ditamatkan dengan sesi penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang dan sesi pergambaran. Kerja pembersihan telah dilaksanakan oleh setiap AJK pengelola selepas sesi pergambaran.

PROGRAM SEKOLAH NUKLEUS-SK SUNGAI GELUGOR

Main Images: ictsk_sg_glugor.png

Kursus pemantapan teknologi maklumat komunikasi(ICT) dalam pengajaran dan pembelajaran bagi guru-guru Sekolah Nukleus Sekolah Kebangsaan Sungai Gelugor telah diadakan pada 14 Julai 2016 di Bilik Mesyuarat Sekolah Kebangsaan Sungai Gelugor.Seramai 66 orang guru menghadiri program ini sebagai latihan dalam perkhidmatan dan disampaikan oleh En Abdul Jasheer Bin Abdullah, pensyarah Jabatan Teknologi Pendidikan IPG Kampus Pulau Pinang.

Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Pautan/Muat Turun

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163


Terima kasih

810,457 unique visits