September 30 2016 14:36:44

Aktiviti Karnival Akademik 2016.  Klik di sini

PAMERAN KBAT ANJURAN JABATAN PENDIDIKAN ISLAM DAN MORAL

Main Images: japimkbat1.png

Pameran Bulanan KBAT Jabatan Pendidikan Islam Dan Moral sedang berlangsung di Pusat Sumber Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang. Hasil kerja pelajar-pelajar guru PPISMP dan PISMP untuk subjek Pendidikan Islam, Pendidikan Moral dan Tamadun Islam dan Tamadun Asia dipamerkan. Semua pelajar guru dan pensyarah dijemput untuk melawat pameran tersebut.

MAJLIS KONVOKESYEN IPGM NOV 2016

Main Images: title_konvo.jpg

Pelajar boleh mendapat kan maklumat lanjut tentang HARI KONVOKESYEN IPGM NOV 2016 dari laman web khas Hari Konvokesyen.

Sila muat turun surat Jemputan Konvokesyen IPGM Nov 2016

PERTANDINGAN FOTO INTEGRITI DI FACEBOOK BERTEMAKAN “INTEGRITI DI HATI”

Sila hubungi En Mohd Mashor Bin Mustapa (019-419 2324 )untuk keterangan selanjutnya

Sila muat turun syarat-syarat pertandingan di sini.

Terima Kasih

PERTANDINGAN FOTO INTEGRITI DI FACEBOOK

BERTEMAKAN “INTEGRITI DI HATI”

LAWATAN KERJA REKTOR KE IPG KAMPUS PULAU PINANG

Pada 16 Ogos 2016, Rektor IPGM Yg. Bhg. Dr. Azian T.S Abdullah dan rombongan telah membuat lawatan kerja di Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang sebagai Pusat Kecemerlangan Kemahiran Berfikir IPGM Zon Utara. Antara misi lawatan beliau adalah untuk melihat pelaksanaan program  Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dalam kalangan pelajar dan pensyarah. Di sebelah pagi beliau telah melawat Bilik  Pameran Kemahiran Berfikir dan Kiosk KBAT di Pusat Sumber IPG Kampus Pulau Pinang. Pada jam 12.00 tengah hari beliau telah merasmikan Makmal Matematik di Blok Akademik . Seterusnya, beliau meluangkan masa bersama pelajar guru dan pensyarah di Dewan Kuliyah Utama . Banyak perkara telah diperkatakan oleh beliau bagi menaikkan semangat para pelajar dan pensyarah dalam memikul tanggungjawab sebagai pendidik dan bakal pendidik menghadapi cabaran pendidikan khususnya dalam pelaksanaan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi pada masa hadapan. Beliau juga menonton tayangan video korporat PKKB dan persembahan muzikal lagu KBAT oleh pelajar PISMP Muzik . Beliau telah melancarkan Bulan Kebangsaan peringkat Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang. Seluruh warga institut merakamkan jutaan terima kasih kepada Yg. Bhg. Dr. Azian T.S Abdullah dan rombongan.

JADUAL WAKTU TERKINI PPISMP JUN 2016

Sila muat turun Jadual Waktu PPISMP Jun 2016 terkini di sini.

LAWATAN KERJA REKTOR

PROGRAM PERKONGSIAN PEMBELAJARAN ABAD 21 DI SK SUNGAI GELUGOR(SEKOLAH NUKLEUS)

Main Images: paaa211.png

Program Komuniti Perkongsian Pembelajaran Abad  21 telah diadakan di SK Sungai Gelugor (Sekolah Nukleus) pada 29 Julai 2016, jam 7:30 pagi hingga 10:30 pagi.Pihak sekolah menjemput para ibubapa, guru-guru sekitar Timur Laut Pulau Pinang untuk berkongsi pendedahan Pembelajaran Abad 21. Program berjaya dilaksanakan dan mendapat sokongan komuniti.Ia merupakan satu penandarasan bagi pihak sekolah tentang pelaksanaan Pembelajaran Abad 21 sebagai Sekolah Nukleus.

PERTANDINGAN DEBAT PIALA PENGARAH DAN PIDATO PIALA TIMBALAN PENGRAH

Main Images: img8.jpg

PERTANDINGAN INI TELAH DIADAKAN PADA 22 HINGGA 24 JULAI 2016 DENGAN KERJASAMA DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA WILAYAH UTARA

Lawatan Delegasi Universiti Nakhon Pathom Rajabhat ke IPGK Pulau Pinang

Lawatan Delegasi Universiti Nakhon Pathom Rajabhat ke IPGK Pulau Pinang pada 22 Julai 2016. Seramai 12 pensyarah yang diketuai oleh  Asst. Prof. Dr. Rathdow Phisalaphong berkongsi idea tentang sistem serta program pendidikan dengan pensyarah-pensyarah IPGK Pulau Pinang yang diketuai oleh Setiausaha Akademik.

Early Childhood Teacher Development and Management

Southeast Asian Guidelines for Early Childhood Teacher Development and Management

Klik di sini untuk muat turun

Not a member yet?