May 29 2016 05:59:31
Navigation
Users Online
· Guests Online: 1

· Members Online: 0

· Total Members: 650
· Newest Member: Ang Yong Kiang
JADUAL PEPERIKSAAN MEI 2016 PADA (PPISMP, PISMP dan PISMP PJJ)

JADUAL PEPERIKSAAN MEI 2016 PADA (PPISMP, PISMP dan PISMP PJJ)

Sukacita dimaklumkan bahawa JADUAL PEPERIKSAAN MEI 2016 PADA (PPISMP, PISMP dan PISMP PJJ) telah dimuktamadkan . Sila klik pautan UNIT PEPERIKSAAN.

KURSUS PROOFREADING

Jabatan Penyelidikan dan Inovasi bersama-sama dengan Jawatankuasa Penerbitan IPGKK telah menganjurkan Kursus Proofreading pada 24 Mei 2015 jam 8.30am hingga 12.30pm di Bilik LDP, Blok Beringin. Kursus ini telah mendapat sambutan yang sangat baik. Seramai 50 orang pensyarah telah terlibat dalam kursus ini. Kursus ini dikendalikan oleh Pn. Alimie bt. Liman dari Penerbit USM.

 

Jadual Taklimat Peperiksaan MEI 2016 (PISMP AMB JANUARI 2013 - SEM 7)

Taklimat Peperiksaan MEI 2016 (PISMP AMB JANUARI 2013 - SEM 7)

Sukacita dimaklumkan bahawa Taklimat Peperiksaan Mei 2016 kepada pelajar PISMP AMB JANUARI 2013 (SEMESTER 7) akan dijalankan mengikut tarikh yang ditetapkan. Sila klik pautan UNIT PEPERIKSAAN.

BENGKEL PENULISAN TEKS HADIS(ADAB-ADAB DALAM ISLAM) SIRI I DAN II

Main Images: bgkeljapim.png

Sebuah bengkel penulisan teks hadis tentang Adab-Adab dalam Islam telah dikendalikan oleh Jabatan Pendidikan Islam Dan Moral pada 25 dan 26 April di bilik Mikro.Objektif bengkel ini ialah menyemak pengertian dan menilai sanad dan matan hadis tentang Adab- Adab dalam Islam. Peserta bengkel ini ialah terdiri dari Pensyarah JAPIM. Secara keseluruhannya, bengkel berjalan dengan lancar dan baik.

KURSUS PEMANTAPAN i-THINK DAN PEMBELAJARAN ABAD KE-21 DI SK SUNGAI ARA

Main Images: sgarx.jpg

Kursus pemantapan i-THINK dan pembelajaran abad ke-21 telah diadakan untuk guru-guru SK Sungai Ara pada 23 April 2016.Kursus ini dikendalikan 3 orang pensyarah jurulatih dari Jabatan Sains,Puan Noorhalizah Bt Abdul Rahman, Puan Zainab Bt Itam dan Cik Hjh Juriah Bt Abu Bakar.Guru-guru diberi pendedahan tentang konsep i-THINK, 8 peta pemikiran dan pedagogi abad ke-21.Secara keseluruhannya,kursus berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan yang baik daripada guru-guru SK Sungai Gara.

KURSUS PEMANTAPAN KEMAHIRAN BERFIKIR ARAS TINGGI(KBAT) DALAM KURIKULUM UNTUK GURU-GURU SK SUNGAI GELUGOR(SEKOLAH NUKLEUS)

Main Images: soklan1.jpg

Kursus pemantapan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi(KBAT) dalam kurikulum untuk guru-guru SK Sungai Gelugor(Sekolah Nukleus) telah diadakan pada 23 April 2016 di Dewan Kuliyah A dan Bilik Tutorial. Kursus ini dihadiri oleh 40 orang guru dan dikendalikan oleh 13 pensyarah jurulatih.Objektif kursus ini ialah meningkatkan kompetensi guru untuk melaksanakan dan membudayakan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi(KBAT) khasnya bagi matapelajaran Bahasa Inggeris, Matematik, Sains, Bahasa Melayu dan umumnya matapelajaran Bahasa Arab dan Pendidikan Islam. Para guru didedahkan dengan teknik penyoalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi(KBAT) yang telah disampaikan oleh Dr Yeoh Poh Choo manakala aktiviti bengkel mengikut matapelajaran dikendalikan oleh pensyarah jurulatih. Secara keseluruhannya, kursus berjalan dengan lancar.

LPS "Writing Publishable Papers for Journals" Anjuran Jabatan R&I

Jabatan R&I telah menjalankan LPS yang bertajuk "Writing Publishable Papers for Journals" pada 14 April 2016 bertempat di Dewan Kuliah A, Blok Baharu. Penceramah jemputan Dr. Thien Lei Mei dari RECSAM telah berkongsi maklumat yang berfaedah dan bermakna kepada 30 orang pensyarah IPGKPP. Jabatan R&I berharap dapat menerima kertas penyelidikan yang berkualiti pada masa akan datang.

PENGUKURAN KEMAHIRAN INSANIAH PELAJAR IPG

 

IPGM sedang menjalankan kajian berkenaan insaniah dalam kalangan pelajar guru (PISMP) semester 2 di seluruh IPG Kampus. Sehubungan dengan itu semua pelajar guru semester 2 IPG Kampus Pulau Pinang diwajibkan untuk menjawab soalselidik di pautan berikut:   https://goo.gl/OBftP1

Tarikh akhir untuk menjawab soalselidik ini adalah 25.04.2016. Terima kasih.

KURSUS PEMANTAPAN PEDAGOGI(PEMBELAJARAN DAN PENGAJARAN ABAD KE-21) KEPADA GURU-GURU SK SERI LINDUNGAN RAJA

Main Images: skslr1.jpg

Seramai 42 orang guru Sekolah Kebangsaan Seri Lindungan Raja,Kulim telah menghadiri kursus pemantapan pedagogi abad ke-21 di blok Jabatan Sains.Kursus tersebut dikendalikan oleh tiga pensyarah jurulatih iaitu Puan Noorhalizah Abdul Rahman, Cik Hjh Juriah Abu Bakar dan Cik Aida Rahayu Sharifuddin.Tujuan kursus tersebut ialah memberi pendedahan pembelajaran dan pengajaran abad ke-21 kepada guru-guru.Secara keseluruhan, kursus itu berjaya dilaksanakan dengan baik dan mendapat kerjasama guru-guru tersebut.

KURSUS PEMANTAPAN i-THINK DI SEKOLAH KEBANGSAAN PENAGA

Main Images: skpenaga4.jpg

Pihak pentadbir Sekolah Kebangsaan Penaga telah menjemput penceramah dari IPGKPP untuk mengadakan kursus pemantapan i-THINK kepada 51 orang guru Sekolah kebangsaan Penaga pada 9 April 2016. Dua pensyarah ditugaskan untuk mengendalikan kursus tersebut iaitu Dr Mohd Azhar Bahari dan Ust Mohd Azolman Zulkufli. Kursus tersebut bertujuan untuk memantapkan pengetahuan dan pelaksanaan program i-THINK khususnya 8 peta pemikiran dalam kalangan guru-guru. Disamping itu, kursus juga mendedahkan secara umum pembelajaran dan pengajaran abad ke-21. Secara keseluruhannya, kursus tersebut telah mencapai matlamatnya. Pemantauan dan bimbingan oleh pihak IPGKPP amat diperlukan untuk memastikan pelaksanaan program i-THINK di sekolah tersebut.

Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Pautan/Muat Turun

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163


Terima kasih

747,403 unique visits