Not a member yet?

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163

Terkini: Makluman Perubahan Tarikh Sidang Konvokesyen IPGM KPM November 2014

Dimaklumkan bahawa sidang konvokesyen bagi program Diploma Pendidikan dan program Diploma Perguruan Malaysia telah dipinda seperti dalam Lampiran 1 di bawah.  Sila muat turun dan cetak untuk rujukan para graduan.

Lampiran 1

Konvokesyen Institut Pendidikan Guru Malaysia, KPM November 2014

Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan syabas atas kejayaan tuan/puan memperolehi Diploma Pendidikan dan Diploma Perguruan Malaysia, Institut Pendidikan Guru, Kementerian Pendidikan Malaysia.  Sehubungan itu, pihak institut dengan segala hormatnya menjemput tuan/puan ke majlis tersebut. Tuan/Puan perlu melayari laman sesawang http://www.lmsipda.net/konvo2013/ dan rujuk Lampiran 1 yang disertakan untuk mendapatkan maklumat lanjut berkaitan konvokesyen ini.

Tuan/Puan juga diharap menyemak nama dan kad pengenalan pada pengesahan kehadiran graduan dan sekiranya terdapat kesilapan, sila hubungi Ketua Unit Peperiksaan dan Penilaian selewat-lewatnya pada 22 Oktober 2014.  Sila muat turun surat jemputan dan arahan-arahan konvokesyen pada pautan di bawah.

Surat Jemputan Konvokesyen IPGM Kementerian Pelajaran Malaysia November 2014

DPLI Interim Sains
DPLI J-Qaf Bahasa Arab
DPLI J-Qaf Pendidikan Islam
KDPM KDC PraSekolah
KDPM KDC Cina

PENGUMUMAN UNTUK PESERTA DAN PENSYARAH PPG

PERHATIAN PESERTA PPG DAN PENSYARAH PPG

1. Interaksi 5 PPG akan berlangsung pada Sabtu 13 Oktober 2014 di Blok Akademik Baharu. Sila download jadual yang berkaitan.

1. Jadual Interaksi 5 PPG1 Amb Jun2011.pdf

Maklumat dari Penyelaras PPG

Perjumpaan dengan Pelajar Yang Tidak Hadir Taklimat Peperiksaan November 2014 dan Belum Menandatangan Borang Arahan Am Calon Peperiksaan

PERJUMPAAN DENGAN PELAJAR YANG TIDAK HADIR TAKLIMAT PEPERIKSAAN NOVEMBER 2014 DAN TIDAK MENANDATANGAN BORANG ARAHAN AM CALON PEPERIKSAAN

Calon peperiksaan yang tidak hadir taklimat seperti yang dijadualkan dan tidak menandatangan borang arahan am calon peperiksaan perlu mengemukakan surat/dokumen berkaitan untuk tujuan rekod.

Sekiranya gagal berbuat demikian sehingga 14 November 2014, pelajar yang berkenaan boleh dihalang daripada menduduki peperiksaan yang seterusnya

SENARAI

1. Puan Ernie Juliana binti Hussain - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump BMM A)

2. Puan Noorshamiza binti Ismail - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump BMM A)

3. Puan Roslaili binti Mohamad Zain - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump BMM A)

4. Puan Nang Siew Joo - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump BMM C)

5. Puan Tan See See - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump BMM C)

6. Puan Azlita binti Mohd Abu Samah - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump SCE B)

7. Puan Fadhilla binti Abdul Ariff - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump SCE B)

8. Puan Naqibah Nukma binti Abdullah - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump SCE B)

9. Puan Azisah binti Jusoh - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump MTE B)

10. Encik Shaharuddin bin Baharom - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump MTE B)

11. Encik Kharul Faizi bin Saaray - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump MTE C)

12. Encik Mohd Hisham Fazli bin Rosili  - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump MTE C)

13. Puan Noor Hafizah binti Ishak - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump MTE C)

14. Puan Noor Hasnah binti Ismail - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump MTE C)

15. Puan Wan Noor Azimah binti Mahmad - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump MTE C)

16. Puan Marhayu binti Mohamad Jaafar - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump PRA A)

17. Puan Nor Azelin binti Azeman  - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump PRA A)

(Dikecualikan kerana bersalin)

18. Encik Ismi bin Ishak - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump PRA B)

19. Puan Magasvari a/p Balakrishan - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump TESL B)

20. Puan Norhayati bte Abidin - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump TESL B)

21. Puan Roslina binti Yahaya - Pelajar PPG Amb Jun 2011 (Kump TESL B)

Jamuan Glamour KLASIK 2014

News

AJK KLASIK 2014 telah berjaya menganjurkan Jamuan Glamour KLASIK di Hotel Sunway pada 19 Nov 2014. Tujuan jamuan tersebut diadakan untuk mengeratkan hubungan antara pensyarah-pensyarah di IPG pada penghujung semester/tahun. Timbalan pengarah Pn Hjh Suriah turut bersama-sama memeriahkan lagi jamuan tersebut. Beliau mengucapkan ribuan terima kasih kepada AJK KLASIK yang sukarela dan bertungkus lumus menjayakan semua aktiviti tahunan 2014. Antara persembahan dalam jamuan tersebut termasuk nyanyian lagu-lagu daripada para pensyarah dan persembahan multimedia tentang aktiviti KLASIK. Jamuan diakhiri dengan penyampaian sijil dan cenderamata kepada AJK KLASIK.

Bengkel Pekerti 2014

Main Images: pjk_pekerti1.jpg

BENGKEL PEKERTI 2014

ANJURAN : JABATAN PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN BERSAMA LPPKN

Majlis Glamor Mesra KLASIK 2014

Jamuan Deepavali 2014

Majlis Jamuan Deepavali IPGKPP 2014 berlangsung pada 7 November 2014 di Dewan Agung bermula jam 11.30 pagi. Majlis ini dianjurkan oleh pensyarah dan staf pelaksana beragama Hindu yang diketuai oleh Dr. S. Balasubramaniam. Semua pensyarah dan kakitangan IPGKPP dijemput hadir di majlis tersebut.

TEMUBUAL UNTUK KLIP VIDEO DATO' MISRAH

Tiga orang pegawai dari Unit ICT, Bahagian Pendidikan Guru, Kementerian Pelajaran Malaysia hadir di IPGK Pulau Pinang untuk mendapatkan maklumat mengenai perkhidmatan Y.Bhg. Dato' Misrah Ibrahim semasa berada di institut ini. Mereka mendapatkan maklumat dari KUKP, JTP dan En. Roslan Saadon. Antara bahan yang dirujuk adalah Warta Kampus dan buku Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang: Meniti Usia PTTC-MTTC-MPPPP-IPPPP-IPGKPP. Encik Jamal Mohamed menjadi pembekal sumber penting apabila beliau ditemuramah dan didokumentasi dalam klip video.

Render time: 1.26 seconds
342,363 unique visits