July 29 2016 23:47:58
Navigation
Users Online
· Guests Online: 1

· Members Online: 0

· Total Members: 663
· Newest Member: athirahafandi
Early Childhood Teacher Development and Management

Southeast Asian Guidelines for Early Childhood Teacher Development and Management

Klik di sini untuk muat turun

Kejohanan Balapan dan Padang Mini

Main Images: kbps51.jpg

Kejohanan Balapan dan Padang Mini, IPG  Kampus Pulau Pinang telah telah diadakan pada 17 hari bulan Jun 2016 daripada pukul 9.00 pagi hingga 12.00 tengahari. Kejohanan ini adalah dianjurkan oleh para pelajar guru daripada PISMP Ambilan Jun 2014 Kumpulan Matematik dan Pemulihan di bawah bimbingan Dr. Mohanaraju A/L Annamalai dan En. Puspagaran A/L Maniam. Kejohanan ini telah dirasmikan oleh  En Puspagaran Manian yang telah mewakili Ketua Unit Kokurikulum. Selepas perasmian, saudara Kissanraj A/L Nagaraj selaku pengerusi kejohanan telah mengetuai semua pelajar guru untuk baca berikrar.

Kejohanan dimulai dengan senamrobik sebagai pemanasan badan dan diikuti pertandingan lompat jauh, lontar peluru dan lari pecut 100m bagi kategori lelaki dan perempuan, Semua peserta acara telah menunjukkan semangat kesukanan yang tinggi sepanjang acara dijalankan. Saudari Yap Yin Fang daripada kumpulan pemulihan telah menunjukan presatasi yang hebat dengan menenangi tempat kedua dalam acara lompat jauh dan tempat pertama dalam acara lontar peluru bagi kategori wanita. Kejohanan ini ditamatkan dengan sesi penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang dan sesi pergambaran. Kerja pembersihan telah dilaksanakan oleh setiap AJK pengelola selepas sesi pergambaran.

PROGRAM SEKOLAH NUKLEUS-SK SUNGAI GELUGOR

Main Images: ictsk_sg_glugor.png

Kursus pemantapan teknologi maklumat komunikasi(ICT) dalam pengajaran dan pembelajaran bagi guru-guru Sekolah Nukleus Sekolah Kebangsaan Sungai Gelugor telah diadakan pada 14 Julai 2016 di Bilik Mesyuarat Sekolah Kebangsaan Sungai Gelugor.Seramai 66 orang guru menghadiri program ini sebagai latihan dalam perkhidmatan dan disampaikan oleh En Abdul Jasheer Bin Abdullah, pensyarah Jabatan Teknologi Pendidikan IPG Kampus Pulau Pinang.

PERTANDINGAN INOVASI PEDAGOGI 2016

Sila klik pautan di bawah untuk maklumat lanjut:

1. Garis Panduan

2. Borang Penyertaan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

KURSUS PEMANTAPAN KBAT DAN PEMBELAJARAN ABAD KE 21 SIRI III

Main Images: pntksrncc.png

Kursus pemantapan KBAT dan Pembelajaran Abad ke 21 siri III telah diadakan pada 28 Jun 2016 bertempat di Blok Beringin.Kursus bertujuan untuk mendedahkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi dalam pentaksiran dan penilaian kepada guru- guru Bahasa Inggeris sekitar Timur Laut Pulau Pinang. Puan Choong See Yong dari Jabatan Bahasa berkongsi pengetahuan dan pengalaman dalam bidang tersebut.

KURSUS PEMANTAPAN KBAT DAN PEDAGOGI ABAD KE 21 UNTUK PELAJAR GURU BERPRAKTIKUM

Main Images: pkkbatt.jpgKursus Pemantapan KBAT dan Pedagogi Abad ke 21 untuk pelajar PISMP semester 5, 6 dan 7 telah diadakan pada 25 Jun 2016(Sabtu)di Dewan Kuliyah A. Objektif kursus ini ialah untuk memantapkan pengetahuan  pelajar guru tentang pelaksanaan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi(KBAT) , aplikasi alat berfikir dan pedagogi abad ke 21 dalam praktikum di sekolah. Seramai 152 orang pelajar guru dan 7 orang pensyarah terlibat menjayakan kursus ini. Secara keseluruhannya, pelajar guru berasa teruja untuk melaksanakan pengajaran dan pembelajaran abad ke 21 dalam praktikum nanti.

JADUAL WAKTU TERKINI SEM 2

Pindaan Jadual Waktu Sem.2, 2016 untuk 3 kohort sahaja iaitu:

1.   PISMP SIT1 (AMB. JUN 2016) UNTUK BNK SAHAJA - Tambahan PBKK3183
2.   PISMP S1T2 (AMB. JUN 2015) UNTUK BNK SAHAJA - Tambahan PBKK3183
3.   PISMP S2T4 (AMB. JAN. 2013)  semua kelas kecuali TESL2.

Sekian, terima kasih

Perhatian Kepada Semua Pelajar PPISMP AMBILAN JUN 2016

Salam kepada semua pelajar baharu PPISMP AMB JUN 2016.

Untuk makluman, halaman Web UNIT PEPERIKSAAN tidak boleh diakses berikutan masalah server baru baru ini dan masalah ini telah diselesaikan.

Sila klik pautan UNIT PEPERIKSAAN.

Cetakan Slip PENDAFTARAN KURSUS atas Talian (Online) - Sistem iTEMS - Hantar Ke Unit Peperiksaan 27 JUN 2016

Salam kepada semua pelajar berdaftar (Sepenuh Masa dan Jarak Jauh),Pihak IPGM telah melanjutkan tempoh pendaftaran kursus melalui Sistem Online Items sehingga 26 Jun 2016 (Ahad). Oleh itu semua Ketua Kelas diminta mengumpulkan cetakan slip pendaftaran dan hantar ke UNIT PEPERIKSAAN pada 27 JUN 2016 (ISNIN) ini.

Pengumuman ini tidak melibatkan pelajar PPISMP AMB JUN 2016.

Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Pautan/Muat Turun

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163


Terima kasih

789,296 unique visits