Login

Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.

Pautan

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163


Terima kasih

CALL FOR PAPERS (MIJRTE)

Dear colleagues/researchers,

We at the Institute of Teacher Education Penang campus are currently accepting manuscripts for publication in the above-mentioned journal. MIJRTE is a multidisciplinary peer-reviewed journal published by the institute's local publisher. The aim of this journal is to improve and increase the depth of the subject across discipline with the aim of sharing and expanding knowledge of the subject.

We invite you to support this initiative and submit your manuscripts to the email address below for publication. Submit your manuscripts to chinphoiching@gmail.com. Please download the template available. Call Dr Chin Phoi Ching for further information. ( +604-660 3180 or +6012-472 5783 )Download the template here

Pengumuman Untuk Peserta & Pensyarah PPG

PERHATIAN PESERTA PPG DAN PENSYARAH PPG

1. Interaksi 2 PPG akan berlangsung pada Sabtu 23 Ogos 2014 di Blok Akademik Baharu. Sila download jadual yang berkaitan.

2.Semua peserta PPG ambilan Jun 2011 diminta menghubungi penyelia masing-masing bagi menyelesaikan persediaan proposal kajian tindakan masing-masing. Harap maklum1. Jadual Interaksi 3 PPG1 Amb Jun2011.pdf
2. Jadual Interaksi 3 PPG2 dan PPGK.pdf


Maklumat dari Penyelaras PPG  

PERTANDINGAN KLIP VIDEO DAN FOTOGRAFI

Bersempena Minggu Integriti 2014, satu pertandingan mencipta Klip Video dan Fotografi dianjurkan oleh IPG Kampus Pulau Pinang. Hadiah berupa wang tunai menanti anda. Para pelajar yang berminat boleh menyertai pertandingan ini dengan mengisi borang penyertaan dan hantarkan hasil anda kepada urusetia (En. Sobri Saad, Jabatan Teknologi Pendidikan) mengikut tarikh yang ditetapkan. Borang penyertaan boleh dimuat turun disini.

 

* Dapatkan syarat-syarat pertandingan daripada En. Sobri Saad.

 

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

 

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang IPGKPP 2014 berlangsung pada 25 Ogos 2014 di Dewan Kuliah Utama, Blok Baharu institut bermula jam 8.00 pagi. Majlis dirasmikan oleh Tn. Hj. Khalid Hj. Ahmad, Pengarah IPGKPP.

Persembahan Pelajar PISMP

 

Dua orang pelajar IPGKPP iaitu Mohd Hafizi Saiman (kanan) dan Muhammad Hafiz Ismail (kiri) dijemput menyampaikan lagu dan deklamasi sajak dalam Majlis Aidil Fitri dan Sambutan Hari Guru PGMPPS 2014. Majlis berlangsung di Penang Golf Resort, Bertam pada 24 Ogos 2014 bermula jam 2.00 petang dan dirasmikan oleh TYT Yang di-Pertua Negeri Pulau Pinang.

The 7th Asia Pacific RCE Meeting & International Symposium

News

 

The 7th Asia Pacific RCE Meeting & International Symposium telah diadakan pada 26-28 Ogos di Dewan Budaya, USM. Simposium tersebut telah dihadiri oleh En. Mior Shaharuddin (Sains), Pn Mariah Ibrahim (Bahasa) dan Dr Khoo (JIP) daripada peserta IPGKPP. Simposium ini merupakan rangkaian kerjasama antara 10 buah negara Asia Pasifik termasuk Malaysia, Singapura, India, Korea, Japan, Filipina, Indonesia, Thailand. Tujuan perjumpaan dan simposium adalah untuk menyedarkan orangramai tentang kesedaran dan tanggungjawab kita masing-masing dari segi pemeliharaan 'GREEN enviromental'. Pelbagai sesi pembentangan selari dan bengkel telah diadakan oleh pembentang RCE daripada Korea, Filipina, India dan tempatan. 

LPS ke-7 JIP (semester 2, 2014)

News

Suatu LPS yang berkaitan dengan "Learning and teaching with FUNS" telah dikendalikan oleh Comminity-based arts culture education program (arts-ED) di blok baharu BB G-4 untuk pensyarah JIP pada 26 Ogos 2014. Dalam LPS tersebut pelbagai aktiviti permainan telah dilibatkan oleh pensyarah seperti i) BINGO (dimenangi oleh Pn. Soo Hoo, En. Ooi, Dr Khoo...), ii) PASEMBOR/ROJAK (dimenangi oleh kumpulan A:

En. Chan, En. Saiful, En. Ng, En. Ooi, Pn Soo Hoo, Dr.Lee, Pn Shuhailah, Dr Khoo, Pn Amy, Pn Aziah dan Pn. Hernieyantie) serta aktiviti iii) mind mapping tentang Pulau Pinang/garis hidup para pensyarah (3 perkara yang signifikan). Dalam aktiviti permainan tersebut, para pensyarah diperkenalkan perbezaan konsep aktiviti dan permainan, ciri-ciri konsep permainan dll. Penghujung aktiviti, KJ JIP En. Chan mewakili IPG menghadiahkan para fasilitator cenderamata.

MESYUARAT SEMINAR PERTEMUAN GURU-GURU NUSANTARA

 

Mesyuarat tersebut berlangsung pada 22 Ogos 2014 (Jumaat), bermula jam 3.00 petang di Bilik Mesyuarat Rijeng, IPG Kampus Pulau Pinang. Mesyuarat dipengerusikan oleh Y.Bhg. Dato' Hj. Mohamad Sabri Mohd Arshad, Presiden KGMMB.

Render time: 0.07 seconds
301,968 unique visits