June 28 2016 13:56:20
Navigation
Users Online
· Guests Online: 1

· Members Online: 0

· Total Members: 657
· Newest Member: jclojinin
JADUAL WAKTU TERKINI SEM 2

Pindaan Jadual Waktu Sem.2, 2016 untuk 3 kohort sahaja iaitu:

1.   PISMP SIT1 (AMB. JUN 2016) UNTUK BNK SAHAJA - Tambahan PBKK3183
2.   PISMP S1T2 (AMB. JUN 2015) UNTUK BNK SAHAJA - Tambahan PBKK3183
3.   PISMP S2T4 (AMB. JAN. 2013)  semua kelas kecuali TESL2.

Sekian, terima kasih

KURSUS PEMANTAPAN KBAT DAN PEDAGOGI ABAD KE 21 UNTUK PELAJAR GURU BERPRAKTIKUM

Main Images: pkkbatt.jpgKursus Pemantapan KBAT dan Pedagogi Abad ke 21 untuk pelajar PISMP semester 5, 6 dan 7 telah diadakan pada 25 Jun 2016(Sabtu)di Dewan Kuliyah A. Objektif kursus ini ialah untuk memantapkan pengetahuan  pelajar guru tentang pelaksanaan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi(KBAT) , aplikasi alat berfikir dan pedagogi abad ke 21 dalam praktikum di sekolah. Seramai 152 orang pelajar guru dan 7 orang pensyarah terlibat menjayakan kursus ini. Secara keseluruhannya, pelajar guru berasa teruja untuk melaksanakan pengajaran dan pembelajaran abad ke 21 dalam praktikum nanti.

Perhatian Kepada Semua Pelajar PPISMP AMBILAN JUN 2016

Salam kepada semua pelajar baharu PPISMP AMB JUN 2016.

Untuk makluman, halaman Web UNIT PEPERIKSAAN tidak boleh diakses berikutan masalah server baru baru ini dan masalah ini telah diselesaikan.

Sila klik pautan UNIT PEPERIKSAAN.

Cetakan Slip PENDAFTARAN KURSUS atas Talian (Online) - Sistem iTEMS - Hantar Ke Unit Peperiksaan 27 JUN 2016

Salam kepada semua pelajar berdaftar (Sepenuh Masa dan Jarak Jauh),Pihak IPGM telah melanjutkan tempoh pendaftaran kursus melalui Sistem Online Items sehingga 26 Jun 2016 (Ahad). Oleh itu semua Ketua Kelas diminta mengumpulkan cetakan slip pendaftaran dan hantar ke UNIT PEPERIKSAAN pada 27 JUN 2016 (ISNIN) ini.

Pengumuman ini tidak melibatkan pelajar PPISMP AMB JUN 2016.

PROGRAM PEMANTAPAN KBAT DAN PEDAGOGI ABAD KE 21 SIRI II

Main Images: ithink.jpg

Program pemantapan KBAT dan Pedagogi Abad ke 21 siri II(Aplikasi Alat Berfikir dalam Pengajaran dan Pembelajaran) telah berjaya dilaksanakan pada 21 Jun 2016 di Blok Beringin, IPG Kampus Pulau Pinang.Program ini dihadiri oleh guru-guru Bahasa Inggeris Sekolah Rendah sekitar Daerah Timur Laut dan Pegawai SISC+ Bahasa Inggeris. Program ini dikendalikan oleh Cik Lecthumiprabah a/p Ramachandran.Beliau berkongsi kepakaran dalam bidang tersebut.

PROGRAM PEMANTAPAN KBAT DAN PEMBELAJARAN ABAD KE 21

Main Images: kam.jpg

Program Pemantapan KBAT dan Pembelajaran Abad ke 21 siri I untuk Guru-guru Bahasa Inggeri PPD Timur Laut telah diadakan pada 14 Jun 2016 di Blok Beringin,IPG Kampus Pulau Pinang.Program ini dianjurkan oleh PPD Timur Laut dan IPG Kampus Pulau Pinang.Seramai 37 orang guru Bahasa Inggeris Sekolah Rendah dan 4 Pegawai SISC + Bahasa Inggeris menghadiri program tersebut.Puan Kam Lay Khuan berkongsi ilmu pengetahuan tentang Pedagogi Abad ke 21 kepada guru-guru Bahasa Inggeris.

PAMERAN KBAT ANJURAN JABATAN SAINS

Main Images: kbatsc1.jpg

Program pameran bulanan KBAT Jabatan Sains sedang berlangsung di Pusat Sumber IPG Kampus Pulau Pinang.Hasil kerja pelajar guru dibawah seliaan Jabatan Sains dipamerkan di pameran tersebut. Objektif pameran ini ialah menggalakkan pelajar guru menghayati pembudayaan Kemahira Berfikir Aras Tinggi dalam penggunaan lapan peta pemikiran sebagai alat berfikir. Pelajar guru dan pensyarah dijemput melawat pameran tersebut.

JADUAL WAKTU SEMESTER JUN 2016

 

Sila muat turun jadual waktu Sesi Jun 2016

 

Terima kasih

Penyelaras Jadual Waktu

PENDAFTARAN KURSUS atas Talian (Online) - Sistem iTEMS

Semua pelajar berdaftar (Sepenuh Masa dan Jarak Jauh), wajib mendaftar kursus pada setiap semester. Setelah mendaftar pelajar dapat mencetak slip kursus yang mereka pelajari pada semester tersebut.

Sila klik pautan UNIT PEPERIKSAAN.

KURSUS PROOFREADING

Jabatan Penyelidikan dan Inovasi bersama-sama dengan Jawatankuasa Penerbitan IPGKK telah menganjurkan Kursus Proofreading pada 24 Mei 2015 jam 8.30am hingga 12.30pm di Bilik LDP, Blok Beringin. Kursus ini telah mendapat sambutan yang sangat baik. Seramai 50 orang pensyarah telah terlibat dalam kursus ini. Kursus ini dikendalikan oleh Pn. Alimie bt. Liman dari Penerbit USM.

 

       

Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Pautan/Muat Turun

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163


Terima kasih

769,434 unique visits