Login

Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.

Pautan

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163


Terima kasih

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

JADUAL WAKTU SEMESTER 2 2014 TERKINI

Jadual Waktu Induk IPGKPP Semester 2, 2014
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua.

Disertakan jadual waktu induk terkini bertarikh 2.7.2014 (Edisi ke-2) yang akan berkuatkuasa
pada 8 Julai 2014 (Selasa). TUT/Mentor Mentee waktu adalah seperti asal, hari Jumaat, 9-10pg mulai 4.7.14. Sila dapatkan pengesahan daripada KJ dan hubungi KJ atau penyelaras JW untuk bantuan jika perlu.
Sila klik di sini untuk muat turun jadual.
Sekian, terima kasih

Pertandingan inovasi dan lestari di IPG Tuanku Bainun

News

Suatu pertandingan inovasi dan lestari peringkat IPG telah diadakan di IPG Tuanku Bainun pada 21 dan 22 Julai 2014. Seramai 26 peserta daripada pensyarah-pensyarah dan lebih kurang 50 rekaan bahan P&P inovasi serta lestari IPG (bah. pelajar guru) telah memeriahkan pertandingan tersebut. Antara 4 orang jemputan panel hakim dalam pertandingan itu terdiri daripada pensyarah IPGKPP. Mereka adalah wakil ketua juri pertandingan Dr. Mohamad Fadzil (HEP), Dr Noorashid (PJK), Dr Khoo (JIP) dan Dr Teong (Matematik).

Perjumpaan pagi/kelas moral sepanjang bulan Ramadan bagi pelajar non-muslim

News

Sepanjang bulan Ramadan yang mulia ini, suatu perjumpaan pagi (7.15am-8.00am) bagi pelajar guru non-muslim telah diadakan di gelanggara setiap Rabu dan Jumaat pagi. Program ini diuruskan oleh kaunselor pentadbir IPGKPP En. Salahuddin serta dibantu dan dipantau oleh beberapa orang pensyarah kaunseling. Isu perbincangan tersebut termasuk kelas motivasi, pengurusan kelab oleh kelab budaya serta topik-topik moral yang lain.

Pelajar MTC Sesi 1989-1991

 

Cik Teh Seok Cheng (kiri gambar) merupakan bekas pelajar MTC (IPGKPP) sesi 1989-1991. Beliau kini menetap dan mengajar di Canada. Selang beberapa tahun menamatkan pengajian di institut ini, Cik Teh melanjutkan pengajian peringkat Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana di USM dan kemudian melanjutkan pengajian di Canada. Beliau berkunjung ke IPGKPP sempena percutian di tanah air tercinta.

Anugerah Pengarah 2014

 

Anugerah Pengarah 2014 berlangsung di Gelanggara, IPGKPP pada 4 Julai 2014 bermula jam 8.30 pagi. Anugerah disampaikan oleh Tn. Hj. Khalid Hj. Ahmad, Pengarah IPGKPP kepada pelajar guru yang mencapai tahap kecemerlangan dalam akademik. Tn. Hj. Khalid juga menyampaikan Anugerah Khas kepada tiga orang pelajar guru kerana menunjukkan kecemerlangan yang luar biasa dalam bidang sukan, kepimpinan dan keseluruhan.

Jadual Peperiksaan Ulangan Julai 2014 pada 8 hingga 10 Julai 2014

Jadual Peperiksaan Ulangan Julai 2014 pada 8 hingga 10 Julai 2014
Sukacita dimaklumkan bahawa Peperiksaan Ulangan Julai 2014 akan dijalankan mengikut tarikh yang ditetapkan. Perincian jadual peperiksaan adalah seperti tercatat dalam lampiran 1 hingga 2.

Manakala, Slip kelayakan menduduki Peperiksaan Ulangan Julai 2014 boleh dimuat turun pada 3 Julai 2014 (Khamis) di portal rasmi Examination Management System (ITEMS) - Sila KLik

Bagi Pelajar PPG yang mengulang perlu memaklumkan kepada ketua jabatan tuan berkhimat manakala Pelajar Sepenuh Masa perlu mendapatkan borang pengecualian kuliah daripada pihak HEP untuk tujuan rekod.
Sila muat turun lampiran di bawah untuk rujukan tuan.

Render time: 0.10 seconds
289,165 unique visits