February 01 2015 08:25:25

· Newest Member: LIANA DIANA
Jadual Waktu Sem.1-2015

Perhatian kepada semua Pensyarah dan Pelajar
Jadual Waktu Interaksi untuk Semester 1- 2015. Sila Muat turun Jadual tersebut dari pautan di bawah :

Jadual Januari 2015

Jadual dikemaskini pada 06 Januari 2015 ( Terkini )

Sebarang masalah berkaitan jadual waktu, sila hubungi :

En. Mohd Mashor bin Mustafa
Penyelaras Jadual Waktu
IPG Kampus Pulau Pinang.

PENGUMUMAN UNTUK PESERTA DAN PENSYARAH PPG
PERHATIAN PESERTA PPG DAN PENSYARAH PPG

Interaksi 1 PPG dan Taklimat Khas akan dijalankan butiran berikut :

Tarikh : 17 jan 2015 (sabtu)

Masa : 8.00 pagi - 7.30 malam

Tempat Interaksi : Blok Akademik Baru / Lama / Blok Sains

Tempat Taklimat :

Dewan Kuliah Utama untuk PPG Ambilan Jun 2011

Dewan Kuliah A untuk PPG Feb 2012 dan PPG Fen 2013 .

Mohon kerjasama semua peserta PPG untuk mengosongkan ruangan parkiing kereta sebelah kanan mengadap Bangunan Blok Akademik Baharu untuk Staff IPG. Kerjasama semua amat dialu-alukan..

MAKLUMAT DARIPADA :

TN. HJ. ANWAR HAJI SULAIMAN

Penyelaras PPG 2015

Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang

Sila muat turun surat Panggilan Interaksi dan Jadual Interaksi. :

Surat panggilan Kursus dan Jadual Interaksi

Pilihanraya Kampus 2015 IPGK Pulau Pinang

Borang dan syarat-syarat boleh dimuat turun melalui pautan di bawah:

1. BORANG PENCALONAN PEMILIHAN

2. MAKLUMAT SURUHANJAYA PILIHANRAYA KAMPUS

3. PANDUAN PELAKSANAAN PILIHANRAYA

Pilihan Raya JPP 2015

Pilihan Raya Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP) IPG Kampus Pulau Pinang berlangsung pada 30 Januari 2015. Seramai 607 orang pelajar layak mengundi dan mereka boleh membuang undi di mana-mana pusat yang disediakan. Dua pusat mengundi disediakan di Blok Akademik Baharu dan satu pusat di Dewan Persidangan. Proses pengundian bermula seawal 8.00 pagi dan berakhir pada pukul 10.00 pagi. Sejurus tamat proses pengundian para petugas menjalankan tugas mengira undi.

Jurnal Pendidikan (vol. 1, Dis 2014)
News

Pada bulan Dis, 2014 Jabatan Ilmu Pendidikan di bawah pimpinan KJ, En. Chan Fan Ho dan kerjasama semua pensyarah JIP telah berjaya menerbitkan sebuah jurnal pendidikan. Dalam jurnal tersebut mengandungi sebanyak 8 buah artikel/hasil kajian pensyarah JIP seperti "Meninjau tahap penglibatan pensyarah dalam membuat keputusan dalam pengurusan di IPGKPP", "Pola Penyoalan Pelajar Guru Semasa Amalan Profesional", "Amalan Kepimpinan Lestari Guru besar dan kepercayaan organisasi..." dan lain-lain. Jurnal Pendidikan tersebut boleh didapati dalam koleksi pusat sumber IPG Kampus Pulau Pinang.

Majlis AGM Klasik 2015
News

Majlis AGM KLASIK 2015 telah diadakan pada 20 Jan 2015 (Selasa) 3 petang sehingga 4.30 petang di Dewan Persidangan. Majlis dimulakan dengan ucapan pengerusi KLASIK 2014, En Mohd Mashor b Mustapa. Kemudian pembentangan akaun oleh bendahari dan laporan aktiviti tahunan oleh setiausaha telah dijalankan. Saat-saat genting adalah En. Barchan Singh a/l Harbant Singh (unit ko kurikulum) telah dilantik sebagai presiden KLASIK 2015 bersama naib presiden KLASIK Pn. Aneesha bt. Hamid serta barisan AJK yang baharu. Mereka ditugaskan untuk perancangan KLASIK bagi kebajikan pensyarah sepanjang tahun 2015.

Persaraan Pensyarah En. Hamid b Yaman
News

Pada 16 Jan 2015 merupakan hari terakhir perkhidmatan pensyarah En. Hamid b Yaman daripada Jabatan Teknologi Pendidikan. Pada 4.30 petang di blok pentadbiran suatu perjumpaan dan penghargaan ke atas perkhidmatan beliau telah diadakan dekat ruai tamu (tempat 'clock in'). Timbalan Pengarah IPGKPP mewakili tuan pengarah memberi ucapan dan menyampaikan sijil penghargaan kepada beliau. Kemudian suatu sesi gambar bersama beliau telah diadakan sebagai kenangan.

Lawatan Dato Misrah ke IPGKPP (2014)
News

Lawatan Dato' Misrah bin Hj Ibrahim (bekas pengarah IPGKPP) ke IPG kampus Pulau Pinang pada 2 Dis 2014 telah disambut meriah oleh timbalan pengarah dan pensyarah-pensyarah IPGKPP khasnya mereka yang pernah bertugas di bawah pimpinan beliau ketika tahun 2005 dan 2006. Suatu majlis ramah mesra dan perkongsian ilmu telah diadakan di Dewan Persidangan pada 9 pagi sehingga 12.30 tengah hari. Dato' Misrah telah banyak berkongsi ilmu dan pandangan beliau sebelum persaraan. Majlis diakhiri dengan bergambar bersama beliau di dewan persidangan dan makan tengah hari di Dewan Agong.

Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.