Login

Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.

Pautan

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163


Terima kasih

Konvokesyen PISMP Institut Pendidikan Guru Kementerian Pendidikan Malaysia Kali Ke-5

Pengarah dan seluruh warga Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada tuan/puan yang telah berjaya menamatkan pengajian dan akan menerima ijazah sarjana muda perguruan pada majlis konvokesyen yang akan diadakan seperti ketetapan berikut :      

Tarikh

: 08 hingga 13 Jun 2015

Tempat

: Dewan Utama Aminuddin Baki
    Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Melayu
    Lembah Pantai, Kuala Lumpur

Sila muat turun surat jemputan, taklimat dan pendaftaran konvokesyen pada pautan di bawah.

Surat Jemputan Majlis Konvokesyen PISMP Kali Ke-5

Sebarang pertanyaan/kemusykilan, sila hubungi Tn. Hj. Sharif Mohd bin Rahmat Ali di talian 604-660 3100 sambungan 169.

PROGRAM PENJIMATAN LETRIK & MENGHIJAUKAN KAMPUS

Seminar Penyelidikan Tindakan PPG 2015

AL FATIHAH : HEBAHAN KEMATIAN EN. ZUL AZHAR B. KASSIM

Dukacita dimaklumkan bahawa Encik Zul Azhar bin Kassim (Pemandu IPGKPP) telah meninggal dunia pada 03 Mac 2015 (Selasa).

 

Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat Allah SWT serta ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan beramal soleh, Insha Allah.

 

AL-FATIHAH.

Bicara Tokoh Prof. Emeritus Awang Had Salleh

 

Bicara Tokoh Prof. Emeritus Tan Sri Awang Had Salleh merupakan majlis anjuran bersama Gapena, IPGK Pulau Pinang, Dewan Bahasa dan Pustaka, Persatuan Penulis dan persatuan Guru. Majlis diadakan pada 28 Mac 2015 di Dewan Persidangan, IPGKPP bermula jam 8.30 pagi dan berakhir pada pukul 12.30 tengahari. TYT Tun Dato' Seri Utama (Dr.) Hj. Abdul Rahman Hj. Abbas, Yang di-Pertua Negeri Pulau Pinang hadir merasmikan majlis.

Majlis Persaraan Pensyarah Cik Azlin bt Ali

News

Suatu majlis persaraan bagi pensyarah IPGKPP Cik Noor Azlin Bt Ali telah diadakan pada 27 Mac 2015 di Gelanggara, IPGKPP. Pelbagai item persembahan daripada pensyarah dan pelajar guru telah diadakan. Majlis diakhiri dengan ucapan beliau serta saat salam bersalaman dengan pensyarah yang disayangi, Cik Azlin.

BICARA TOKOH: TAN SRI AWANG HAD SALLEH

 

Semua warga IPG Kampus Pulau Pinang dijemput hadir. Terima Kasih

Kursus Pedagogi Berkesan Pensyarah Perda-Tech

 

Kursus kendalian En. Jamal Mohamed, Setiausaha Akademik itu berlangsung pada 9 hingga 11 Mac 2015 di Bilik Persekutuan 1, Blok Beringin, IPGKPP. Seramai 19 orang pensyarah muda dari Kolej Perda-Tech hadir mengikuti kursus tersebut. Beberapa orang pensyarah terlibat menyampaikan ceramah antaranya Cik Lau Hooi Lin, En. Hong Kim Guan, Dr. Rajoo Ariokasamy, Dr. Tan Huat Tian, Pn. Teh Kim Hong, En. Mohd Mashor Mustapa, Pn. Kam Lay Kuan dan En. Roslan Saadon.

Mesyuarat Agong Alumni IPGKPP (kali pertama 2015)

News

Suatu mesyuarat agong tahunan bagi alumni IPGKPP telah berjaya diadakan pada 14 Mac 2015 di bilik persekutuan, blok Beringin. Di bawah pimpinan pengerusi En. Abdul Said Hussain dan barisan AJK termasuk Pn Zowyah bt Shabdin (KJ Matematik) telah membentangkan beberapa usul dalam mesyuarat tersebut. Ia dimulai dengan ucapan dan perasmian oleh bekas pelajar IPGKPP selaku tuan pengarah IPGKPP, Tn Hj Khalid b Ahmad. Kemudian diikuti dengan agenda mengisi borang kemasukan ahli sebagai alumni IPGKPP. Penyelaras alumni IPGKPP Dr. Roslan b. Saadon turut menghadiri mesyuarat tersebut.

Render time: 0.49 seconds
405,521 unique visits