Not a member yet?

Pautan Kerajaan

Pautan Lain

Pengurusan Portal

Sebarang makluman yang hendak dimuatkan dalam portal ini, sila hubungi

Penyelaras Portal
En.Adnan bin Omar
di talian 04-6603120 atau En. Abdul Jasheer Abdullah
di talian 04-6603163

Terima kasih

PENDAFTARAN 1MTC (Portal Tempahan Fasiliti & Kursus di Institut Latihan Awam Malaysia)

IKLAN KEKOSONGAN JAWATAN PENSYARAH

Sukacita dimaklumkan bahawa terdapat beberapa kekosongan jawatan Pensyarah Gred DG44 di Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang untuk diisi dengan kadar segera. Pegawai-pegawai yang berminat boleh mengemukakan permohonan dengan menggunakan Borang yang dikepilkan seperti di lampirkan. Borang-borang permohonan berserta dokumen-dokumen yang diperlukan hendaklah dikembalikan ke Institut ini sebelum atau pada 30 Mei 2014. Berikut adalah pautan surat siaran dan borang permohonan untuk dimuat turun.

Surat Siaran

Borang Permohonan

ceramah pengurusan masalah pembelajaran murid di sekolah aliran perdana (LPS ke-3, JIP 2014)
News

Suatu ceramah pengurusan murid bermasalah pembelajaran di sekolah aliran perdana yang khas diadakan oleh JIP untuk persediaan pelajar guru bagi kursus EDU3102 Perkembangan Kanak-kanak telah diadakan pada 22 April di Dewan Kuliah A. Penceramah adalah cik Silviana Bonadei, special educator daripada Persatuan Kesihatan Jiwa Pulau Pinang. Semua pensyarah JIP turut menghadiri ceramah tersebut. Ia diakhiri dengan KJ, En. Chan mewakili IPGKPP menghadiahkan beliau suatu cenderamata.

Taklimat Peperiksaan dan Penilaian Daripada Ketua Jabatan Pengurusan Peperiksaan dan Senat IPGM

Sukacita dimaklumkan bahawa satu Taklimat Peperiksaan dan Penilaian daripada Ketua Jabatan Pengurusan Peperiksaan dan Senat IPGM akan diadakan seperti ketentuan berikut:

Tarikh                 : 22 April 2014

Hari                    : Selasa

Masa                   : 2.30 hingga 5.00 petang

Tempat               : Dewan Kuliah Utama (Blok Baru)

Kehadiran semua pensyarah adalah WAJIB. Memo berkaitan boleh dimuat turun di sini.

LAWATAN YAB TIMBALAN PERDANA MENTERI

17 APRIL - Timbalan Perdana Menteri YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengadakan lawatan ke IPG Kampus Pulau Pinang sempena majlis Ramah Mesra Bersama Warga IPG Zon Utara. Beliau telah menyatakan bahawa profesion perguruan tidak harus menjadi pilihan kedua kepada lepasan sekolah atau IPT kerana mereka memainkan peranan dalam melahirkan golongan muda yang menjadi modal insan serta penentu hala tuju masa depan negara.

Ujian Akhir Kursus (UAK) dan KUIZ

Sukacita dimaklumkan bahawa Ujian Akhir Kursus (UAK) dan KUIZ bakal diadakan pada:

1) 16 APRIL 2014 - RABU (WAJ3105) - 2.30 - 4.00 PETANG : DEWAN PERSIDANGAN

2) 17 APRIL 2014 - KHAMIS (WAJ 3108) - 9.00 - 10.00 PAGI: BLOK MUHIBBAH

3) 17 APRIL 2014 - KHAMIS (WAJ 3101) - 10.30 - 12.30 TGH HARI: BLOK MUHIBBAH

4) 19 APRIL 2014 - SABTU (MTE3102E) - 9.00 - 11.30 PAGI : BLOK MUHIBBAH

5) 19 APRIL 2014 - SABTU (BMM3104E - KUIZ) - 12.00 - 1.30 PAGI : BLOK MUHIBBAH

Surat Panggilan dan Jadual Waktu UAK boleh dimuat turun seperti dibawah:

a) Surat Panggilan UAK

b) Jadual Waktu UAK